A férjem építészmérnök, és gyakran haza is hozza úgymond a munkáját. Ez persze nem azt jelenti, hogy naphosszat panaszkodik az értetlen kollégáiról vagy hogy még itthon is dolgozna, hanem egyszerűen csak szeret róla sokat beszélni és sztorizni. Minden valaha nálunk járt vendég kívülről fújja, hogy melyik épület jött létre az ő vezetésével, melyik városban milyen élmények érték és mi a következő projektje. A kisfiunk, Dani, 5 éves és az apja révén ő is eléggé elkezdett érdeklődni az építészet iránt. A férjem gyakran viszi ki őt az építkezési területre és avatja be a munkálatokba. Volt, hogy daruba szállt vele és ráadta a sisakját is, ami nyilván Dani orráig csúszott le. A kisfiunk nagyon élvez minden ilyesmit, csodálkozó szemekkel követi figyelemmel az apja magyarázatait és előadásait.

Természetesen Dani nem szűkölködik otthon legókészletekből és építőkockákból. Rengeteg házat és különböző épületet épített már a kis szettjeiből. Nagyon tehetséges és kreatív. Több művészeti ág is felkelti az érdeklődését, nagyon szeret alkotni. Úgy gondoltam, hogy az építőkockákat már kezdi kinőni, a legózásból is kezdi teljesen kihozni a maximumot, ezért elkezdtem neki keresni valami újfajta kreatív építőjátékot. Megnézegettem pár játékáruházat a neten, majd végül kikötöttem a jatekwebshop.eu-nál. Nagyon jó kis oldal, egyből megtetszett, hogy hatalmas a választék, így bármit megtalálok rajta. Nagyon praktikus webshopban nézelődni online, mert így egy csomó időt megspórol az ember, nem kell utazgatni azért, hogy végül esetleg ne vegyen semmit. A jatekwebshop.eu webáruházában pedig minden játék kategóriákba van sorolva, plusz az oldal tetején egy ’keresés’ funkció is van, így garantáltan gyorsan megtaláljuk azt a játékot, amit keresünk. Az oldal tetején vannak felsorolva a kategóriák: babajátékok, kreatív játékok, logikai játékok, járművek, játék baba, plüssök, szabadtéri játékok, társasok, jelmezek, tanszerek vagy építőjátékok. Ezeken belül is legördül egy fül még jobban leszűkített találatokkal. Teljesen el lehet itt merülni a hatalmas választékban.

Az építőjátékok kategóriája volt az, amire egyből le is csaptam, ezen belül találkoztam először a Geomag fogalmával. A Geomag építőjáték egy színes vagy fém színű mágneses pálcikákból, fémgolyókból és műanyag formaelemekből álló építő szett. Többféle készlet is elérhető, több színben, lányos vagy fiús változatban. A készlet darabszáma is eltérő, így ha csak ki szeretnénk próbálni először, hogy egyáltalán elnyeri-e a gyerekünk tetszését, érdemes kisebb darabszámú szettet vásárolni. A Geomag játék fejleszti a kreativitást és a kézügyességet, nem utolsó sorban pedig a türelmet is. Csak a játékos képzelőereje szab határt az építhető épületeknek és alakzatoknak. Kitűnő szórakozás lehet a kisebb gyerekek számára már csak a mágnesességgel való játék is. A Geomag építőjáték 3 éves kortól ajánlott. Az oldalon a termékleírás alatt mellékelve megtekinthető egy videó is, ami nagyszerűen bemutatja a játék használatát.

Egy 50 darabos készlet mellett döntöttem, mert ez már elég sok ahhoz, hogy kreatívan ki lehessen használni, mégsem túl nagy beruházás arra az esetre, ha Daninak mégsem tetszene. Bár ezt az esetet nem igazán tudom elképzelni. A szettben, amit rendeltem, 16 darab sárga színű pálcika volt, 14 darab golyó, valamint 20 darab, piros és narancssárga színekben pompázó műanyag formaelem. A kosárba helyeztem a terméket. Regisztráció nélkül is lehet vásárolni, de én azért előzetesen regisztráltam, hogy könnyebben nyomon tudjam követni a rendeléseimet és a profilomat. Házhoz való rendelést választottam, ami a GLS futárszolgálaton keresztül történik, így nagyon gyors és megbízható. A szállítás időpontjáról egyeztethetünk a futárral a visszaigazoló e-mailben megadott telefonszámon. Barionnal fizettem, mert nekem ez a legpraktikusabb mód.

2 munkanap múlva meg is érkezett a Geomag játékszett. Dani szerencsére teljesen oda volt érte, már ő is nagyon vágyott valami újféle építőjátékra. Különben is mindig élvezett mágnessel is játszani, így ez a készlet abszolút lefoglalja. Az apja is büszke rá persze, hogy milyen kreatív és alkotó szellemű gyerek. Így tehát nem lőttem mellé, hogy a Geomag szettet választottam.