Régebben az építőiparban dolgoztam. Rengeteg épületet terveztünk.  Apukámnak van egy cége és ennek köszönhetően én is könnyen tudtam a munkapiacon elhelyezkedni, beszálltam én is a családi vállalkozásba.

Azonban van egy hobbim, mégpedig nem más, mit a csodálatos motorozás. És ennek kapcsán volt néhány érdekes vagy inkább vicces sztorim. A bátyám például sokszor elkésett a munkából, mert dugóba került. Nekem motorral könnyebb dolgom van, mert könnyedén elférek az autók között és így időt spórolhatok, mert nem kell annyit sorban álljak. Volt olyan, hogy egy órával később indultam be az irodába, mint a testvérem, de mégis előbb értem oda, mint ő.

motorosbolt
motorosbolt

Egyébként útközben még így is van időm nézelődni. Például mindig áthaladok egy motorosbolt előtt.  Ilyenkor mindig megcsodálom az ott található felszereléseket meg plakátokat motorokról, motorokhoz, szóval minden van ott, ami a két kerekű járgányhoz szükséges. Néha el is csábít a kirakat és olyankor eldöntöm, hogy akkor délután megint be is nézek a boltba. Bukósisakot, vagy bőrdzsekit, kesztyűt, vagy, ami éppen megtetszik, azt megveszem. Már jól ismerem az ott dolgozó embereket és ők is tudják, hogy én meg az építőiparban dolgozok. Szóval az ember úgy is tud új barátokat szerezni és növelni a szociális életét meg aktivitását, hogy boltba megy vásárolgatni. Bár, ha közös az érdeklődési köröd az ott dolgozókkal, akkor ez nem egy túl nehéz dolog, hogy megbarátkozz az úgymond idegenekkel. Nos, nálunk a motorozás egy közös szenvedély, így nem is csoda, hogy jóban vagyok a motorosboltban dolgozó arcokkal.

Néha programokat is csinálunk közösen.  Legutóbb egy motoros fesztiválon voltunk. Nagyon nagy élmény volt mindannyiunk számára egyaránt, hiszen nem csak különleges meg egyedi példányait csodálhattuk meg a motoroknak, hanem közben több fellépő is szórakoztatott minket. Ugyani napközben a rendezvényen nem csak a motorok zúgását lehetett hallani, hanem koncertek sokaságát.

Ezen kívül a fővárosban, Budapesten is számos jelentős rendezvényen vehettünk részt, mint például a Budapest Motor fesztiválon. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont legnagyobb pavilonjában, az „ A ” – ban kapott helyet Magyarország legjelentősebb motoros szezonnyitó rendezvénye, a Budapest Motor Fesztivál. A kiállítás ezúttal a Carstyling.hu Tuning Show (a két kiállítás együtt korábban Nemzetközi Auto Motor és Tuning Show, vagyis AMTS néven várta a látogatókat) nélkül jelentkezett, mivel a két rendezvény 2016-ra elérte a Hungexpo teljes kapacitását, így mindkettő fejlődése érdekében szükség volt a szétválasztásra. A Budapest Motor Fesztiválra szinte az összes nagy motor márka, köztük az Aprilia, a Harley-Davidson, a Honda, a Husqvarna, az MV Augusta, a Piaggio, a Suzuki, a Vespa, a Yamaha, az Askoll, a Triumh és a Kawasaki is elhozta újdonságait. A fesztiválon a látogatók több mint 300, az Épített Motorok és Autók Találkozóján (EMAT) csaknem 100, a Veterán Motor Kiállításon pedig 200 motorral találkozhattak. A rendezvényen a látogatók számtalan motoros kiegészítőből, felszerelésből válogathattak.Rengeteg érdeklődő kísérte figyelemmel a kiállítás idején rendezett bemutatókat, köztük több Supermoto, Streetfighter, mentőmotoros bemutatót és az oldtimer MZ, SuperEnduro, MX és mini MX futamokat, a veterán és épített motor árveréseket, valamint a beszélgetéseket ismert motorversenyzőkkel. A Budapest Motorfesztiválon jelentette be Talmácsi Gábor, hogy üzletemberként és szakkommentátorként folytatja pályáját. Az elmúlt évtizedek legsikeresebb magyar motorversenyzője a kiállítás egyik háttérbeszélgetésén jelentette be a hírt. A gyorsasági motoros – világbajnokság 125 köbcentis kategóriájában 2007 – ben világbajnok motoros 2013 – ban vonult vissza a versenyzéstől.

Szóval eléggé otthon vagyok én is a témában, csak úgy, mint az építőiparban is, hiszen az meg a munkám miatt fontos. De lehet, hogy a jövőben majd én is nyitok egy motoros boltot, ha az időm engedi, mert szerintem nagyon élvezném a dolgot, hogy tényleg olyannal is foglalkozzak, amit szeretek, persze ezt az irodai állásom mellett tenném, mert apukám cégénél is nagyon szeretek dolgozni és nem szívesen hagynám ott azt a szakmát. Addig is, ha kedvem tartja, akkor egyszerűen csak beugrok a motoros boltba és meglátogatom a haverokat délutánonként.