Már évek óta az építőiparban dolgozom. Nagyon szeretem a szakmám, de néha elég nehéz és stresszes tud lenni. Nagyon nagy fizikai teherbírást igényel és bizony ez eléggé megterhelő a szervezetemnek, és ezáltal az egészségemnek is. Múltkor például hatalmas betontömböket kellett cipelnem, ugyanis elromlott a daru. Majd megszakadtunk a fiúkkal, de nem volt mese, csinálnunk kellett. Ilyenkor nincs helye kényeskedésnek, ha azt kérik pakoljuk arrébb a betontömböket, nekünk meg kell tennünk, hiszen ezért kapjuk a fizetésünk. Szóval vittük múltkor, mit vittünk.. vonszoltuk azokat a nehéz tömböket, mikor egyszer csak annyit éreztem, hogy összecsuklik mindenem.

Azt hiszem annyira megterhelő volt a testemnek, hogy feladta a szolgálatot. Nagyon megijedtem hirtelen, ugyanis olyan nincs hogy nem fogok tudni dolgozni. Muszáj. Aznapra azonban annyi volt. Egyszerűen képtelen voltam tovább folytatni a fizikai munkát. Az összes ízületem fájt, ráadásul a vállam is és a térdem is elképesztően lüktetett. A főnököm beküldött a kórházba kivizsgálásra. Ott megállapította az orvos, hogy annyira rossz a helyzet, hogy a térdemet műteni kell.

Először még nem volt világos, hogy pontosan mi a bajom, de aztán elmagyarázták, hogy annyira elkopott a porc a térdemben, hogy szinte nem is maradt. Az első műtét során azt mondták, megnézik, kell-e majd a későbbiekben protézis. Ettől nagyon rég óta tartottam egyébként, nem csak azért, mert tudtam, az után több hónap a felépülési idő, és közben nem fogok tudni dolgozni, de amiatt is, mert több barátom is mondta már, hogy nagyon fájdalmas tud lenni. Szóval imádkoztam, hogy ne legyen akkora a baj. Addig is az orvos azt mondta, a legjobb lenne, ha szednék porcerősítőt, és felírt egy porcerősítő étrendet is.

Mivel megmozdulni is alig bírtam, és az orvos azt mondta a patikában kiválthatom a gyógyszereket, kicsit elkeseredtem, ugyanis a feleségem most pont vidéken van munka ügyben, egyedül pedig elég nehézkesen tudnám megoldani a gyógyszertárba jutást, ráadásul valószínűleg az út többet ártana, mint használna, úgyhogy megkérdeztem, esetleg van-e valami alternatív mód beszerezni a gyógyszereket. Ekkor ajánlotta a prevenciopatika.hu-t, ahol az interneten keresztül is meg tudom rendelni a kívánt termékeket. Eddig még sosem hallottam róla, hogy van ilyen, de ha tudtam volna, akkor nem szaladgáltam volna sokszor betegen a falu másik végében lévő patikába. Szóval nagyon megörültem neki, hogy házhoz fog jönni a porcerősítő.

Meg is rendeltem gyorsan, hogy minél hamarabb újra munkába állhassak egészségesen, ép térdekkel és fájdalommentes ízületekkel. Hamar ki is hozták házhoz a rendelésem, teljesen korrektül. Elkezdtem a gyógyszerek szedését és a számomra kialakított étrendet is próbáltam tartani. Néha becsúszott egy két bűnös falat azért, de ki tudja megállni, hogy ne kóstolja meg a remekművet, ha az asszony süt?!

Szóval összességében próbáltam tartani az orvos által előírt dolgokat. Olyan jól sikerült, hogy mire mentem kontrollra azt mondta, nem lesz szükség protézisre. Ennek borzasztóan örültem, nagyon meg szerettem volna már gyógyulni egyszer s mindenkorra. Abban egyeztünk meg, hogy szedem még a porcerősítőt, tartom rendesen, becsületesen a diétát, és akkor pár héten belül vissza is mehetek az építkezésre.

Nagyon odafigyeltem ezután mindenre, amit az orvos tanácsolt, és valóban úgy is lett, ahogy mondta. A fájdalmam enyhült, szinte teljesen el is múlt. Nem beszélve a munkakedvemről… Otthon teljesen kipihentem magam, és boldogan, fájó ízületek nélkül, és szinte egészséges porcokkal láthattam újra neki az építkezésnek. A fiúk meg is jegyezték, hogy teljesen olyan vagyok, mint akit kicseréltek.