Az építőiparban az élet annyira egyszerű… Persze nem mindig gondoltam így, de amióta gyerekeim vannak, azóta egészen biztos vagyok benne, hogy a legjobb szakmát választottam.

Jól van, kicsit túlzok, de azt el kell ismerni, hogy a gyereknevelés nem könnyű. Ha szülőnek teremtett a sors, akkor mondjuk magával a gyerekkel még nincs semmi gond, de a velük járó vásárlások határozottan ki tudnak akasztani. A legjobb betonkeverőt akár órákon át képes vagyok keresni az interneten, de amikor a napokban babakocsit kellett vennem, néhány perc alatt hihetetlenül frusztrált lettem.

A dolog úgy kezdődött, hogy az én drága feleségem itt hagyott engem két hétre a gyerekekkel. Svájcba ment egy üzleti útra, de nem volt gond, hiszen én most a fájós lábammal amúgy sem dolgozok még legalább egy hónapig, úgyhogy tudok a gyerekekkel foglalkozni. Nem tagadom, határozottan tetszett a gondolat, hogy apás program lesz majd a három gyerkőccel, ráadásul a legidősebb már 10 éves, úgyhogy ő is bőven be tud segíteni nekem a ház körül.

A problémát az jelentette, hogy a másfél éves lányom alatt kitört a babakocsi kereke. Szerencsére nem történt semmi baj, viszont eléggé felhúztam magam rajta (valószínűleg tomboltak bennem az apai ösztönök), hiszed egy tized másodpercre, ami alatt megborult a babakocsi, határozottan nem éreztem biztonságban a kislányomat. Átkoztam magam, hogy miért nem voltam hajlandó annak idején egy kicsivel többet kifizetni egy jobb minőségű babakocsiért, és megfogadtam, hogy a babakocsi ár ezúttal nem jelenthet akadályt.

Azt hittem, hogy könnyű lesz. Hogy csak beírom a Google-be, hogy „babakocsi”, rákattintok az első találatra, és már készen is vagyunk. Hát, be kell látnom, hogy tévedtem. Nem az a baj, hogy nem találtam jó oldalt, mert az nagyon hamar megvolt, hanem hogy fogalmam sem volt róla, hogy ilyen sokféle babakocsi létezik. Márkák, típusok röpködtek a szemem előtt, én pedig nem tudtam mit kezdeni velük, úgyhogy beláttam, hogy mindezt nem lehet egyetlen éjszaka alatt letudni: ehhez egy egész nap kell.

Akkor fussunk neki még egyszer!

Másnap újfent a számítógép elé ültem, és megkerestem azt az oldalt ahol szimpatikus babakocsi ár mellett találtam meg a legjobb minőséget. Egyenként elkezdtem végigkattintani az összes márka össze modelljét, és a végére már valódi babakocsi szakértőnek éreztem magam – mégsem tudtam dönteni. A hatalmas kínálat, a bőség zavara csak még bizonytalanabbá tett, közben pedig ott ült mellettem a másfél éves lányom, hatalmas szemekkel, és nézte, ahogy szenvedek.

Végül úgy döntöttem, hogy feladom minden férfiúi büszkeségemet, és telefont ragadok: ide most anya segítsége kell. A feleségem messze nem akadt ki annyira a babakocsit ért baleset hírére – számított rá, hogy valami ilyesmi fog majd történni a jövőben, úgyhogy neki ez nem okozott akkora meglepetést.

Ezután röviden kiselőadást tartottam neki a babakocsi áraktól, típusokról, márkákról és lehetőségekről. Ő nagyokat hümmögve végighallgatott, majd egyszer csak rávágta: „Hozd a Coletto Florinót!”

Fogalmam sincs, hogy valóban ezt tartotta-e a legjobbnak, vagy csak unta hallgatni a hangomat, de nem is érdekelt hirtelen. Örültem, hogy választ kaptam, és már rendeltem is meg a babakocsit, egyébként határozottan jó áron.

Bármennyire nehéznek is tűnt a babakocsi vásárlás, igazából valamilyen szinten élveztem a kihívást. Szerencsére olyan helyről rendeltünk, ahonnan csak minőségi termékeket lehet kapni, úgyhogy valószínűleg több vásárlásra már nem lesz nagyon szükségünk.