Már jó sok éve az építőiparban dolgozom és mivel a főváros környékén lakom, így elég sok befolyásos és tehetősebb ember is megkeres, hogy szeretne valami. Sokszor kész tervek, elképzelések elé állítanak, ilyenkor szinte csak az építkezéssel kell foglalkoznom, semmi kreatív munka nem szükséges hozzá, maximum egy két praktikus megoldás kell csak, hogy kipattanjon a fejemből.

Van viszont, amikor olyan ötletekkel várnak engem a megrendelőim, hogy ott aztán igazán elő kell vennem a kreatív énemet, hogy valami nagyon frankó és számukra persze meg is felelő dolgot varázsoljak elő.

A legutóbbi megrendelésem is pont egy ilyen eset volt. A családfő, azaz a férj, a ház ura esküvői videósként dolgozik, és ráadásul nagyon profinak is számít a szakmájában. Mivel igen nagy a neve és ebben a szakmában jó körökben mozog, így már számtalan csodálatos helyen járt, nagy házakat, épületeket, palotákat, kastélyokat látott és most magának is szeretne egy ilyet.

Elképzelése volt bőven, hiszen volt miből táplálkoznia, azonban nem mondott semmi konkrétat. Nagy legyen, tágas, világos, otthonos és legyen benne neki külön dolgozó szoba, meg persze háló, gyerekszoba, minden, ami kell egy otthonba. Ezen kívül még medence volt a listán és valami szép terasz meg udvar, hogy adott esetben a saját kertjében is készíthessen esküvőre képeket az ifjú párról meg videózhasson is egy nagyon szép, nyugalmas környezetben.

Ahhoz, hogy a terveket elkészítsem mindössze három napom volt. Ez egy igen rövid határidő, így az az ötletem támadt, hogy mivel a fejekben még nem igazán tudom a gondolatokat kiolvasni, így majd az esküvői videósnak a videóiból fogok ihletet nyerni. Rengeteg volt neki, úgyhogy az adott három nap alatt a legtöbbe csak belepörgettem. Szerencsére mindegyikben volt egy kis részlet, már pár percnyi anyag, amiből az ember a helyszínt is felfedezhette. Ahol a ceremónia volt, fogadás, ünneplés és a többi. A legszebb részeket kivágtam és rögtön elkezdtem tervezgetni én is. Természetesen a felvételekről látszott az is, hogy melyik volt olyan épület, ami annyira szemet kápráztató külsővel volt megáldva, hogy a videóban is igen nagy hangsúlyt kapott az ifjú pár mellett.

Mikor végre elkészültem a tervekkel, eljött a nagy találkozás ideje, hogy szembesítsem a videóst az én elképzeléseimmel. Reméltem, hogy passzolni fognak az övéihez. Ez az én legnagyobb szerencsémre meg persze a videóknak köszönhetően így is történt. Hamar meg tudtunk egyezni a terveket, alapokat illetően, úgyhogy pár hét múlva, a papírok elrendezése után meg is kezdődött az építkezés.

A házban két gyerekszoba, két vendégszoba és egy háló is helyet kapott, ezek az emeleten voltak, továbbá egy szép nagy erkély, amiről be lehetett látni az egész udvart, a medencét is. Egy kertészt is segítségül hívtunk, így álomszép lett a kert is, ami teljesen illik egy esküvői fotózás hátteréhez.

Az alsó szinten helyet kapott a nappali, ami egybe volt nyitva az étkezővel és egy hatalmas konyhával. Egyik oldalon végig üvegajtók és ablakok helyezkedtek el, ahonnan ki lehetett menni a teraszra meg a medencéhez, hasonló látvánnyal rendelkezett, mint a felső szint. Csak kilépsz az ajtón és tiéd a természet. Továbbá itt kapott helyet az említett dolgozószoba is, ahol a videós nyugodt körülmények között szerkesztheti meg meg vághatja össze az anyagait egy egy esküvő után. A házba még kettő fürdőszobát is beépítettünk meg két mosdót is külön, így ha vendégek érkeznek, vagy fotózásra jön valaki, akkor is kényelmesen mindenki akkor tudja elvégezni a dolgát, amikor éppen szükségét érzi annak. A dolgozószoba mellett helyet kapott egy kis öltöző is, hogy itthonról is teljesen jól tudja végezni a munkáját a férj és egy egész fotózáshoz alkalmas környezetet tudjon magáénak az otthonában.

A ház nagyon nagy lett, tágas, világos és minden egyéb szolgáltatás, ami a kívánság listán volt szintén belekerült.

Így a videósnak már a saját otthona is olyan lett, amit  csak a gyönyörű esküvői videókban láthat az ember. Van egy olyan érzésem, hogy ez is bele fog majd kerülni egybe. Örülök, hogy ilyen csodálatos dolgokat építhetek fel.