Most úgy jött ki, hogy egyszerre két építkezés is zajlik az életemben: eladjuk a panellakásunkat és új házat építünk egy nemrég vásárolt telken, ahol az előző, omladozó házat ledózeroldák. A másik építkezés pedig az iskolában zajlik, ahol dolgozom, ugyanis az egyik szárnyat újraépítik, modernizálják. Így egyes tanórákat másik teremben vagy az udvaron kell tartani, ami jelenleg nem baj, mivel a tavasz beálltával nagyon jó az idő, a gyerekek is szeretnek inkább kint a szabadban tanulni. A nyár végére pedig elkészül az új szárny a felújított termekkel, így szeptembertől zavartalanul folytatódhat a tanítás.

Az új ház építése miatt elég sokat furikázunk ide-oda a lakásunk, a ház és különböző üzletek között. Így az autónk picit le van terhelve, amúgy sem mai darab már. De azért nagyon szeretjük, mert hű társunk és nagyon sokat segít a közlekedésben és cipekedésben, főleg a költözésnél fogjuk nagy hasznát venni. Mivel jön a jó idő, sőt, már el is érkezett, hamar be kell szerezni új nyári gumikat. Sajnos az autógumi árak elég magasak, de muszáj meglépni ezt a beruházást, mert a saját és mások biztonságáról van szó az utakon. Nagyon fontos, hogy mindig aktuális téli vagy nyári gumi legyen az autónkon, mert csak így közlekedhetünk teljes biztonságban. Sok baleset kivédhető, ha az autónk megfelelően karban van tartva. Pláne több biztosító is csak akkor fizet baleset esetén, ha az autón az évszaknak megfelelő autógumi volt a kerekeken.

Így hát egyik este a párommal leültünk a géphez, hogy rendeljünk nyári gumit. A magas autógumi árak miatt igyekeztünk alaposan körülnézni a webshopokon, hátha van valahol nyári gumi akció minőségi gumiabroncsokra. Rövidesen meg is találtuk az oldalt, ahonnan rendelni szerettünk volna. A Gumidiszkont webáruházban hatalmas volt a választék, csupa minőségi, vadi új autógumi közül lehetett válogatni és nagy szerencsénkre ezek most mind akciósak voltak. Az autógumi árak így nem is annyira voltak vészesek, úgyhogy nagyon örültünk, hogy rátaláltunk erre az oldalra. A háromféle keresési mód közül az autótípusnak megfelelő keresést választottuk, hogy csak olyan gumik közül válogathassunk, amik a mi autónknak megfelelőek.

A férjemre bíztam a választást, elég hamar át is látta az összes lehetőséget, majd kiválasztott abból a fajtából négy darab abroncsot, ami szerinte megfelelő lesz hosszútávon is. Gumiválasztásnál fontos, hogy ellenőrizzük az abroncs terhelési indexét és a sebességi indexet, azaz hogy mekkora súllyal terhelhető az autó és mekkora sebességgel lehet vele haladni. (Ha valaki sokat utazik autópályán, a sebességindex megadása mindenképp jó lehetőség.) Nekünk most a költözködés miatt olyan gumit kellett választanunk, aminek nagyobb a terhelési indexe, hogy ne legyen probléma a nehezebb bútorok hordozásánál. A gumik kopására oda kell figyelni, és hogyha a megengedettnél nagyobb kopást észlelünk az autógumin, minél hamarabb le kell cserélni új abroncsra.

Már javában tombolt a tavaszi, melegebb idő a tél elmúltával, úgyhogy minél hamarabb szükségünk volt az új nyári gumikra. Szerencsére észrevettük az oldalon, hogy amennyiben hétköznap 12 óra előtt leadjuk a rendelésünket, úgy már másnap átvehetjük a nyári gumi szettet. Ha nem értünk hozzá és nem is akarunk elmenni vele szervizbe kicseréltetni a gumikat, az esetben rendelhetjük a gumiabroncsokat a hozzánk legközelebb eső telephelyre, ahol ki is cserélik egyből és felszerelik a nyári gumikat. Fontos, hogy mindig hozzáértő szakember végezze el a cserét. Ekkor fizethetünk a szerelés után is készpénzben, számlát is állítanak ki róla. Így is tettünk, éltünk ezzel a nagyszerű lehetőséggel, hogy a gumikat rögtön helyben ki is cseréljék. Már másnap elmentünk az autónkkal a telephelyre, ahol hamar megtörtént a csere.

Most már biztonságosan és nyugodtabban folytathatjuk a furikázást, amint elkészül a ház, el is kezdhetjük a költözést. Nyilván nem fogunk tudni minden a kis személyautónkban elszállítani, kell hívni költöztetőket. De azért a legtöbb bútort és holmit mi magunk is el tudjuk vinni. Nagyon várjuk már, hogy beköltözhessünk a szép új házba. Az iskolának két hónap múlva vége, úgyhogy ott sem kell már sokáig hallgatni a fúrást és az egyéb munkálatok zaját. Kíváncsi vagyok, hogy fog kinézni az iskola, ha elkészül az új szárny, biztos vagyok benne, hogy nagyon szép és modern tantermekkel leszünk gazdagabbak.