Imádok a falumat, ahol élek. Csendes nyugodt, mindenki ismer mindenkit, bár sok munka nincs.  Ebből adódik az, hogy ha lehet, haverommal építkezésekre járunk kisegíteni, egy kis pénzért, hogy aztán a kedvenc kocsmákban egy hangulatos kis estét tudjunk kerekíteni.

Szeretek építkezéseken dolgozni, mert szeretem a szerszámhasználatot, meg jól megdolgoztat. Falusi létemre csak így lehet jó, keménykötésű ember. Meg rengeteg vicces dolog történik egy építkezésen. Múltkor a fejem felé emeltem egy cementes zsákot, mert azt állították biztos nem tudom, aztán mikor megtörtént mögülem valaki kivágta az egészet és az egész a nyakamba szakadt. Ilyen és még hasonló mókás dolgok történnek egy építkezésen és még ami miatt szeretem az építőipart, hogy ha jó munkavezetőt fogsz ki, akkor egész szép fizetésed is lesz.

A legutóbb pont egy ilyen házépítésen vettem részt cimborámmal. A szomszéd faluba költözött egy elég pénzes csóka. Szerencsére már az alapok megvoltak, így már csak a falakat kellett építeni. Beszélték a munkatársak, hogy ez egy csoda ház lesz, mert a tetején valami üvegszerű panelek lesznek, amik arra képesek, hogy a napfényt átalakítják elektromos árammá. Sok munkás hüledezett ezen, mert ilyen drága dolgot kiépítene a házára…

Aztán jött a leendő ház tulajdonosa. A kíváncsiságom nem bírta ki, hogy ne kérdezzek rá a terveire a napelemmel, amin ő el kezdett nevetni. Leszögezte az elején, nem annyira költséges dolog a napelem mint gondolnám és vissza hozza az árát az idők során. Megmutatta a telefonján, hogy körülbelül hogy képzeljem el majd a tetőt, mert nem fogok akkor már itt dolgozni, amik az fel kerül. A telefon kijelzőjéhez, egy tökéletesen optimalizált oldal jelent meg. Könnyen áttudtam futni az oldalt, a képeket és még nagyjából a tartalmat is, mert hasznos beszélő címek voltak benne. Alig hittem a szememnek, hogy ilyen dolgok már léteznek.

A munka végeztével otthon is megnéztem az oldalt és elkezdtem olvasni. Nagyon csuda dolgokra jó, mellesleg kifejezetten környezetbarát, hisz megújuló energia, ezért a napelem rendszer családi házra egy kiváló befektetés, a jövőre nézve, hiszen a nap sose fogy el, és ha úgy nézzük örök áramforrás lesz! Innentől kezdve azon dolgozok, hogy majd ha én is belevágok a házépítésbe idővel, legyen elég megtakarításom, hogy napelemmel tudjam felszerelni a házamat, hiszen minél előbb lesz fenn, annál hamarabb térül meg, vagy ha úgy nézzük, annál előbb termeli nekem a pénzt!

Nagyon örülök, hogy tudomást szereztem erről, mert 1 kicsit kinyílt a világ, mert a 72 fős falumba nem túl sok inger éri az embereket, de most már van cél, miért járjak dolgozni és talán a kocsmázásból is vissza veszek!